// 5 Khadijah #9899

Entry ini diambil dari blog Kak Yani. Akak, saya tak edit apa2 pun :)


Ermmm..Bile bace SCIPP nye blog..aku tetibe teringat zaman form 4 and form 5 kat skolah tuh dulu2..lalu membuatkan aku merindui kengkawan class 5K..da only class yg amik economic..dak2 clas len semua amik accounting time tuh..So, hari ni aku nak mengupdate dak2 5K yg telah lesap di planet bumi sendiri..seriously aku dah byk lost contact ngan diorang..Ape-ape pun, Mari aku meng introducekan ke lima belas khadijahanz batch 98/99 ;)

Dimulai dengan big boss kitorg dulu..

1. Nor Hazlinda Puteri Tengku Zahid
Ketua kelas kami yg cun, bermata kuyu dan slumber giler..hobi si Lin adalah suka tidur di dalam kelas sampaikan ade garis2 meja terlekat di wajah tapi ttp menten cun..hihiks..Mempunyai suara yg lunak dan mmg sorang ketua kelas yg best & cool!! Hmm, dari ape yg aku tengok kat Frenster, lin keje kat Digi dan dah ade famili sendiri..anak dia pun comel cam dia jugak :D

2. Nor Hashmira
Dikenali dgn name mira salvatore atau meoww sb dia suke kucing..seorang yg lemah lembut, manja dan suaranye sangat merdu especially bila mengalunkan ayat-ayat suci Al-quran..Mira nih terer subjek biologi, aku selalu gak belajar ngan dia dan dia merupakan pelajar feveret cikgu Junainah..heheh..Haa, satu lagi jgn tak tahu mira ni peminat citer hindustan, kalo dalam class tak heran lah kalo dia duk berduet ngan Farah..Skang ni Mira bahagia bersama suami & anaknye..dulu2, dia lah yg sibuk nak kawen awal..tak sangke memang betul dia kawen cepat..

3. Wan Madihah Wan Abd Rahman
Kami memanggilnye Yaya, dia ni memang otai & slumber giler kalo langgar peraturan..hahah..caya lah Ya, tak pernah ade rasa takut..dia ni salah sorang kawan baik aku gak..kalo bab mengarang, dia memang nombor 1..Pernah menghasilkan sebuah cerpen “Ken Kamilia” untuk bacaan aku dan kwn2 lain..Pernah juga mempunyai skandal dgn seorang guard yg seiras “Anjasmara”..hikss, Skang ni kitorg masih contact ..dia keje kat Jabatan Atom & Nuklear..Hmm juga hidup bahagia bersama suami dan anak nye..

4. Farah Amira Wan Mat
Farah memang bes fren aku sejak masuk skolah pasir puteh..fis day aku kat sane, dah jumpe dgn dia sebab kami satu dorm..mula2 aku ingat dia ni dak Selangor, cakap KL stended gile, tade lgsg slang kelantan nye..skali bile dh lame kenal, mak aihhh..pekat toksah citer la cakapnye..hehehe..parents dia selalu datang visit dan aku lak mesti join skali menumpang..hoho..last month baru aku terserempak dgn Farah kat Alamanda setelah 9 tahun tak jumpa..Isk2, memang kebetulan..Tengah aku duk jejalan, sekali aku ternampak sesorang cam muka Farah..tengah jalan bersama sorang lelaki yg dukung budak pompuan..sempat la bertegur dan chit chat..her dotter cute sgt2..geram nak cubit pipinya..now, Farah duk Dengkil, jd cikgu kat skolah Hulu Langat…nantikan aku di rumah mu yek Farah :P

5. Ana Rohana Pataniah
Lebih dikenali dgn nama Sofis Ana, pelejar feberet Cikgu Aini..mau taknye, kalo diskas tade muka lain yg tanya soklan..skali dia tanye, Adehhh..gelabah kita nak jawab..dia nih suke tanya soklan yg tersirat dgn ayat2 yg bombastic..Ishh, kalo turn aku present, dah warning awal-awal kat dia..Sila jangan tanya soklan yg mengarut2 :P Haha..Haa, ana nih baik ngan dak2 dining hall..pernah kitorg kuar outing secara illegal suh abang dining hall hantar dgn van buruk diorg..hahaha..bile ingat balik, tergelak sorang2 aku..skang ni masih ber YM ngan ana, cuma plan nak jumpa asyik tak jadi je..huhu~ Buat pengetahuan semua, ana sudah lama menjadi isteri orang..pasal kerjaya lak dia jadi tutor dan part time student..

6. Azilawati
Cik La atau Zila..bdk kelantan yg tak pernah hilang lohgat nye dan selalu membuat lawak sehingga kami ketawa tak kering gusi..salah sorang partner in crime aku jugak..dorm die sebelah dorm aku juga, kami berdua kantoi dlm percubaan pertama utk skip solat sujud sejadah & kuliah subuh hari jumaat lalu didenda jalan itik satu hostel..hahha..well, hidup kalo skema tak best sgt kan? At least boleh dikenang kemudian hari :P Tapi dalam notty2 nye, dia ni student kesayangan cikgu kamarudin sb terer add math..Haihh, sayangnye dah lost contact ngan zila..last skali aku dengar taun lepas dia kawen..kalo tak silap dia keje kat Kelantan..

7. Elyani Shahida
Elly, sorang yg lembut budi bicara nya..dulu kamceng la gak, tp lepas SPM dah lost contact..huhu..kalo tak silap elly pun jadi cikgu dan mengajar kat Sarawak/Sabah..

8. Maziraini
Haaa, ni best fren aku sebelum aku masuk skolah pasir puteh lagi..dah le duk satu kampung ngan aku..dia ni sorang yg baik, memang jauh panggang dari api le kalo nak compare dgn aku..hihih..dia selalu ke Musolla awal dan salah sorang pelajar yg cerdik dlm kelas 5K..Lepas SPM aku dah jarang jumpa dia, altho duk satu kg, tapi dah lame tak jumpa sebab famili aku dah pindah..still keep in touch dgn dia..last wiken baru dia SMS aku tanya khabar..Mazi dah bertunang dan tengah tunggu hari je kot nak settle down..dia keje kat terengganu skang..

9. Masnizam
Cik Mas amat popular di kalangan kami kerana lawak spontan nye..memang bes la cik mas nih, penyeri kelas 5K..insiden yg aku paling takleh lupe ialah ketika lab kelas biologi cikgu junainah..kerana terlalu mengantuk, cik Mas telah terjatuh dari kerusi lab lalu terlantar di lantai dgn kain nye terangkat..Ya rabbi, aku, ya, Mira, farah, ana ngan Zila yg nampak kejadian tuh memang takleh tahan dari nak ketawa terbahak2..Hahahaha..kelakar toksah citer laa..masa tuh cikgu Junainah tengah duk citer psl topik tumbuhan kot..Terus dia kecik hati merajuk ngan kitorg sb asyik duk ketawa mase dia mengajar..huhu~ Ya Ampun cikgu, bukan sengaja tapi mmg takleh tahan sgt masa tuh..kalo cikgu tengok sendiri pun sure gelak gak :P Tak tau lah cik Mas dah kawen ke blum skang ni..

10. Fadzilah Aini
Dilah seorang student yg amat rajin belajar..setiap subjek dia akan buat nota kaki..kalo time nak exam, mesti carik dila utk pinjam nota nye..dia nih satu dorm ngan aku masa form 4..pernah dia menangis sebab nota kaki yg dia buat utk subjek Biologi hilang..adehhh..so sweet! aku ingat dia homesick time tuh..hihi..dan plg aku ingat pasal dia..aku disuruh potong rambutnye yg panjang..dan hasilnya? Oh my god…ahhahah..tak perlulah aku ceritakan macamana output nye..bayangkan seorang yg tak pernah pegang gunting rambut dan cut rambut org secara suka hati..hoho

11. Nor Shazira
Zira, one of my bes fren gak nih..dia pun pandai add math mcm zila gak…dia berkawan baik dgn Dilah sb diorg satu negeri dan skolah same ke ape ntah sebelum ni..aku tak bape sure sgt..Thanks God, aku masih keep in touch dgn Zira tru Frenster..Zira pun dah ikut jejak langkah Farah ngan elly..dia skang tengah kursus kpli kat Sarawak..Ujung tahun ni dia balik Semenanjung..Haa, zira masih lagi single seperti saya..ahakss

12. Juliana
Juju, satu-satunye budak negeri Perak dlm kelas 5K..aku suke dengar dia cakap..sedap je bunyinye..heheh..juju slalu geng ngan yaya and dak 5F kot..tak sure sangat sb dah lame dah..lepas SPM mmg tak pernah jumpa juju, cuma lately dah bersua kembali tru facebook..dari situ lah we all contact balik..juju pun masih single :)

13. Aini Fazlinda
Si cantik Aini nih datang dari Kuantan..Haa, dia nih memang chinese look..dia pun suka tido secara slumber gak dalam kelas..hihih..papepun Aini mmg seorang kawan & naqibah yg baik..selalu bagi nasihat kat aku..Hmm, ape citer aini skang yek? Aku dah lost contact ngan dia..kali terakhir kitorg surat-menyurat nih masa dia study kat MMU..masa tuh dia, cik La ngan elly satu kampus..

14. Yuzita
Ita si comel nih berkawan baik dgn Aini..dia pun naqibah dan rasenye dia ni satu geng ngan dak2 5 hajar..si ita ni pun slumber gak..jenis otai cam yaya gaks..skang ni tatau la ape jd ngan ita..last skali aku terjumpe die mase kat UITM S.alam tahun 2003..dah lame dah tuh, skang tak tahu lah life nye camne..maybe ita pun dah kawen cam kwn2 yg lain..

Dan yg ke 15 pasti la aku..hoho..nothing interested pun pasal aku..tidak seglemer org lain, dulu aku mmg kamceng ngan Farah, ana & yaya..kemana2 mesti bersama..sebenarnya aku pun dulu kuat tido gak dlm kelas (bes je duk ngata kat org lain tadi..Hahhaha)! Aku plg suke kumpul poster dan pernah kantoi dgn ustaz Rahim sb aku balut buku sejarah guna poster the Moffats..kena perli tak hingat! Haha..Sekarang aku masih lagi single dan alhamdulilah kerjaya aku baik2 aje..Syukur di atas rahmat Tuhan :)

Hmmm, bila dah update budak2 kelas aku..teringin lak nak jumpa diorg balik..huhu..kalo ikutkan tader jauh mane pun jarak antara kitorg, tapi tuh laa..kalo tade yg mulakan dulu..memang tader nye nak jumpe balik..Tengoklah camne nanti, aku akan try buat reunion 5K laks..gwe kangen same kamu semua! :D

10 comments:

aMLiNsHaH said...

ahahaha yanie...bestkan bila ingat balik? aku plg suka mase form 4 sebab zaman utk main giler2. org ckp zaman honeymoon. mmg honeymoon tak hengat. aku plg suka mase form 4 sebab kiterlah yg conqueors sumer kelas2 kosong yg tingkat 3 tuh. siap budak kelas 4H dan 4K buat komplot tubuhkan kelas rahsia konon utk study group padahal utk tido. pekkjah siap bawak bantal gi kelas tu. laktu bleh kantoi ngan cikgu rozek. pekjah tgh tdo peluk bantal tak silap aku. syok giler. tdo dlm toilet pon tergamak sebab toilet baru lagik. hahahaha... rindunya kat batch pioneer!!!

elixadexelia said...

Nana, yerp..aku sokong!!! Best kan bile ingat balik..heheh..Level atas tuh class kite berdua je kan?? Paling best skali waktu class prep la, siap bentang tikar kat belakang class and tido beramai2..prefect yg bertugas time tuh lak sporting giler, wat tak kisah je..hahaha

pataniah said...

mula2 aku x suka skolah tu sbb sume girl...xleh cuci mata.hihhi...tp skolah tu yg banyak ajar erti hidup kan?bila teringat skolah tu hati mcm sayu jer sbb terlalu byk kenangan.mlm td la pun aku br tgk blog smspp ni dgn blog korang sume, aku jd sedih sampai minta hubby borak2 utk lupakan kesedihan tu.klu korang ada wat reunion lg jgn lupakan aku tau...

mira edora said...

huhuhu..syoknyer teringat zaman kat skolah dulu. skang ni, nak pi skolah pun rasa mcm jauh giler.. Nana!!! komen pasal dok kat kelas kosong tu, masa tu 4H & 4K je yg kat atas.memang satu floor korang yg punya.pasal kelas rahsia ni, citer paling best masa form 5.masa tu takde air, kita suma mandi kat skolah.so alat2 mandi letak tepi pintu.skali Papa Ya (cikgu zakaria kalu tak silap namanya) masuk check bilik tu, kitorg suma kat dlm. terus ternampak bakul alat mandi yg ada underware!!! hahaha.. aku pun lupa dah sapa nyer alat mandi tu, either izzah, linda pu3,pe'jah,or dla roy (ada t'tinggal lagi ke geng yg lepak kat bilik ni jugak..).. yg pastinya bukan aku!!! hahaha....

aMLiNsHaH said...

tu lah, form 4 paling best! skolah tu kiter yang punyer. prefect pon tukang cover line. samelaa ngan MKK. aku ingat lagik cikgu mana ntah panggil pengawas = geng mawas dan MKK = majlis ketua kera. hahaha. plg takleh luper kene jln itik pusing satu hostel. sakit lutut mak oii.. ni gara2 takgi smyg subuh kat musalla ataupon tandas tersumbat. mase form 4 kat block C best gak sbb dorm c2-1 dan c2-2 je yg pakai. so c2-3 wat lepak, c2-4 wat gantung baju basah, c2-5 kitorg panggil dorm berhantu sbb tak digunakan. penah kantoi c2-3 ngan puan sham. puan sham ckp nak pengsan cuz ngan tin biskutnya, cereknya, air tumpahnya,(ntah sape wat kopi tak cuci balik), mcm2 makanan lah, ngan tilang tunggang terbaliknya.... hahaha! aku ingat puan sham g wat spotcheck ngan nora. padahal nora kepalanya! hahaha! seronoknya kene marah time tuh!

elixadexelia said...

Adehh, tergelak sensorang aku depan pc ni bile bace komen korang..hahah
Nana, upenye ko pun kena jalan itik gak ek sb tak gi kuliah subuh?? :P
Mirah, papa ya tu betul la cikgu zakaria, yg ajar sejarah..baik sgt papa ya tu kalo ingat dulu2 :D

mira edora said...

tu la pasal, dia baik giler.ajar sejarah, suma org dok belakang buku yg didirikan, tido!!! dia tak marah langsung. cool je. masa dia nampak underware dlm bekas mandi kat pintu tu.. terus dia ckp.. 'eh..sy pegi dulu lah'.agaknya terus tak jadi nak marah kitorg guna bilik kosong.hihihi...

pataniah said...

banyak sgt kenangan kt skolah tu..skolah tu mcm ada 'something'kan.bila aku citer kt ofismate perasaan aku bila jumpa blog ni pun dorg tak paham knp aku semacam.tp hanya kita yg jd penghuni kt skolah tu je yg paham perasaan 'something' tu.antara yg aku xleh lupa kita 2x kena wat MoU dgn junior, skali dgn batch form 1 (1998) & masa kita form 5 lak dgn bdk form 5 (1999).apsal kita ni slalu cari gaduh ek??

diana cd said...

haha!! sy pn tergolek2 bc komen nih...MOU tu cm klakar je..tp rsnye sy xde kaitan..ngeh3...mmg memory pioneer plg best..cite ngan kwn2 nih smpai skrg blh terguling2 kalo ungkit blk cm cite p.ramlee..btol kate k.ana...mmg 'something'...sy pn tak suke sklh tu tp syg kwn2 ngan kngn kt situ...kan2??
sy rs sume org ade kngn ngan sek yg bermslh air tu...sedut hos bomba yg plg tak thn...dan ia buat sy jd pompuan tough!!

Lynda Puteri said...

yanieee...................

Design by Blogger Templates